tiistai 6. lokakuuta 2015

Kirja-arvostelu (Osa 1)

Ajateltiin kerhon kanssa uusia aiheita, ja päätettiin aloittaa uusi "sarja". Ensimmäiseksi tahtoisin kirjoittaa Soturikissat-kirjasarjasta. Ehdoton lempparini!

Kirjailijana toimii Erin Hunter, joka ei itse asiassa ole vain yhden, vain jopa viiden kirjailijan salanimi! He kirjoittavat yhdessä Soturikissoja. 

Ensimmäinen osa - Villiin luontoon, kertoo kotikissasta Ruskasta. Ruska asuu kylässä metsän laidalla. Ruska näkee unen, jossa hän metsästää hiirtä keskella metsää. Aamulla hän herää taas hiertävässä kaulapannassaan ja miettii metsään pääsyä. Hän lähtee varovasti kohti metsää ystävänsä Sotan varoituksista huolimatta. Hän tapaa Tiikerikynnen, Harmaatassun ja Sinitähden, jotka ovat klaanikissoja metsästä. He lupaavat miettiä pääsisikö Ruska klaaniin. Lopulta hän pääsee metsään ja saa oppilasnimekseen Tulitassu. Hän ystävystyy Korppitassun ja Harmaatassun kanssa ja saa selville synkän salaisuuden Tiikerikynnestä joka aikoo tappaa Sinitähden jotta pääsisi päälliköksi.

Toinen osa (Tuli ja Jää)
Nuoresta Tulitassusta on tullut urhea Myrskyklaanin soturi Tulisydän, mutta vaara vaanii edelleen metsässä – ja ehkä lähempänä kuin hän arvaakaan. Lehtikadon ajan saapuessa nälkä, vallanhimo ja salaiset liitot uhkaavat neljän klaanin välistä rauhaa. Samaan aikaan Tulisydämen paras ystävä Harmaaraita heittäytyy suhteeseen, jolla voi olla kohtalokkaat seuraukset.
Kun tilanne kiristyy äärimmilleen, Tulisydäntä ei uhkaa vain taistelu vaan myös petos hänen omiensa joukosta. Tulisydän ja Harmaatassu pelastavat Tuuliklaanin maanpaosta ja Tiikerikynsi on taas vaarana kolmikolle. Tulisydän saa oman oppilaan Tuhkatassun ja Harmaaraita Saniastassun. Harmaaraita meinaa hukkua ja Jokiklaanin jäsen Hopeavirta pelastaa hänet. Kaksi nuorta kissaa rakastuvat palavasti ja alkavat tapaamaan salaa. Tulisydän yrittää ystävälleen uskollisena salamaan Tiikerikynneltä Harmaaraidan ja Hopeavirran tapaamiset. Myrskyklaani tappelee Rikkotähteä ja luopioita vastaan, joka haavoittuu pysyvästi tappelussa. Parantaja Keltahammas on Rikkotähden - jonka Sinitähti nimeää uudelleen Rikkohännäksi - emo, mutta koska parantajat eivät saa saada pentuja Keltahammas oli hylännyt Rikkohännän jo pentuna. Keltahammas joutuu tappamaan pentunsa. Tulisydänkin alkaa tapaamaan jotakuta salaa. Nimittäin sisartaan Prinsessaa jonka pennun hän vie Myrskyklaaniin. Hänet nimetään Pilvitassuksi.

Tämä taitaa olla aika lailla tässä. Siis ensimmäiset kaksi. Ajattelin, että voisin kirjoittaa kaksi SK-osaa kerrallaan. Nähdään pian! :)

Ines

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti