torstai 14. huhtikuuta 2016

Tarinapommi: Liisa talentissa


Olipa Kerran Liisa. Hänellä ei ollut kavereita. Koska hänellä ei ollut hienoimpia vaateita. Hänen perhe oli köyhä. Koska äitinsä menetti työnsä.kun hän  kääri jäätelö kuoria. Paikkansa vei robotti. Ja isänsä katosi metsään. Talonsa oli syrjin kaupungissa. Häntä kiusasi Olivia niminen tyttö. Olivian perhe oli rikas.
Luokkansa oli 5B. Kun hän kerran käveli koulun käytävällä hän näki ilmoituksen: Paras esitys saa 56€. Liisa kuuli että Olivia tekisi balettiesityksen. Liisa ajatteli mennä kisaamaan 56€.
Kukaan ei tiennyt että Liisa osaa hyvin soittaa pianoa. Mutta Liisa sanoi päässään ilmoitaudunko. 
  
Liisa kysyi rehtorilta: voinko ilmoittautua? Rehtori sanoi: ilman muuta. Liisa sanoi vielä että: saanko harjoitella salissa
Sekin sopii rehtori sanoi. Kun Liisa harjoitteli salissa hän ei tiennyt että eräs vakoili häntä. Se oli Olivia. Olivia sanoi hiljaa itsekseen: Koulun köyhin ei minua voita.

Seuraavana päivänä Olivia levitti huhuja että Liisa olisi ilmoittautunut pois. Kun hän kuuli siitä hän meni sanomaan rehtorille

Olen mukana en tiedä kuka lähetti huhun. -Voihan, tiedän sinut lisätään. Sen jälkeen Liisa ajatteli mennä tekemään pukua. Hän pyysi käsityönopettajalta luvan että saisi lainata ompelukonetta ja kankaita. Liisalla oli hieno puku. Se oli sininen jossa oli valkoisia ruusuja. Siinä oli hopeaköynnös. Matkalla kotiin hän näki maassa jotain. Se oli 20€! Hän tiesi mitä sillä ostaa. Hän osti Olivian äidin kaupasta hienon tiaran. Se oli alessa. Ennen se makso 210€. Nyt se maksoi 10€. Muilla rahoilla hän osti ruokaa.

Aamulla hän meni koululle katsomaan pukuaan. Tiara kruunasi asun. Kun hän katsoi ilmoituksen. Liisa huomasi että huomenna on esitys. Päivän hän harjoitteli. Koulun esitysaamuna Liisa oli niin odottanut tätä päivää. Sitten rehtori sanoi että ilmoituksessa oli kirjoitusvirhe. Siinä luki että toka saisi 56€. Ja voittaja saa 5000€. Sitten Liisa esiintyi. Hän teki fantastisen esityksen. Rehtori  kuulutti voittajat palkitaan. Toiseksi pääsi Vilma. Ja voittaja oli Liisa. Olivia  ei ollut enää suosittu. Mutta Liisa oli. Heillä oli uusi koti. Äitinsä sai työn ja siitä rahaa. Loppu!

Tehnyt: Emma 2c

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti